perjantai 17. heinäkuuta 2009

Ja sitte alko remppa

Ensimmäinen jättiprojekti on pesutilojen tekeminen ja siitä aloitimme, koska pesutilat ja wc ovat kuitenkin ne tärkeimmät tekijät, jotka sitten mahdollistavat muuttamisen Paratiisiin.

Alunalkaen suunnittelimme tekevämme pesutilat keittiön viereiseen, talon pienimpään huoneeseen. Oven vierestä, uunin vastakkaisesta nurkasta purettiin ensin kaappi. Kaapissa oli tyylikkäitä klänninkejä... Ovesta näkyy keittiötä. Uunin kohtaloa ei ole vielä päätetty.

Lattiasta revittiin irti kaikki kerrokset hiekkaan asti. Jep, luit aivan oikein. Kaikkien erinäisten lattiamateriaalikerrosten alta löytyi ensin jättilankut ja niiden alta paksu kerros hiekkaa. Hiekan alla on vielä varsinainen lattia, joka on hirttä. Hirsien alla on sitten jotain metrin verran tyhjää ennen maata, eli suoraan maan päälle taloa ei tietty ole rakennettu vaan hiekkaa on muinoin käytetty eristemateriaalina. Alla olevassa kuvassa näkyy erilaisia lattiamateriaaleja, keskelle on paljastunut kolme harmaata lankkua. Aika leveää tavaraa.

Hiekka näkyvillä. Ovesta näkyy tuleva (ehkä) makuuhuone ja sen ovesta puolestaan sali. Vanhan talon tapaan huoneissa on tuollainen läpikulkusysteemi.
Hiekkalattia
Tässä sitten keittiön lattialle koottuna irroitetut lattialankut. Keittiöjakkara näyttää ihan joltain lelulta näiden mahtavien lankkujen vierellä vaikka on ihan normikokoinen jakkara. Samalla voikin verrata, miten leveitä ovat puolestaan keittiön lattian lankut verrattuna näihin irrotettuihin...
Lankkuja
Tässä vaiheessa tulimme siihen tulokseen, että tähän huoneeseen emme saakaan sovitettua pesutiloja siten, että olisimme lopputulokseen tyytyväisiä. Niinpä päätimme, että huoneesta tuleekin (ehkä) työhuone tai (ehkä) vaatehuone tai sitten (ehkä) yhdistämme ne. Nyt ehkä ymmärrätte tuon ehkä-sanan käytön myös makuuhuoneen kohdalla :) Suunnitelmamme ovat sellaisia, että jos jokin alkaa tökkiä niin sitten vain teemme uuden suunnitelman.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti