lauantai 4. heinäkuuta 2009

Päärakennus

Kuvia päärakennuksesta, ennen kuin mitään on vielä alettu tehdä.

Keittiön puoleisen päädyn ulkoseinä on saanut kokea auringon lämpöä ja sateen piiskausta melko tuntuvasti. Laudoitus alkaa olla entinen eikä tuota väritystäkään enää oikein voi punaiseksi kutsua. Samoin ikkunat ovat huonossa jamassa.
Keittiön pääty
Eteinen on tilava pohjapinta-alaltaan mutta matala katto ei päästä tilan tuntua mitenkään kauheasti esiin. Kattoa olisi kiva hiukan nostaa mutta pitää tutkiskella, miten hankala projekti se olisi. Kuvassa näkyy oikealla kaapinnäköinen systeemi, josta on jyrkät pikkuportaat yläkertaan ja sen takana ovi keittiöön. Yläkerrassa ei ole huoneita vaan se on avoin.
Eteinen
Keittiön kaapit ovat juuri niin kauniit, kuin niiden voi olettaa olevankin. Kyllä on lekalle töitä :) Oikealla puuhella/leivinuuniyhdistelmä, joka on varsin hyvässä kunnossa ainakin äkkiseltään ulkoisesti arvioiden.

Keittiön katto on tosi ihana, olen tykästynyt siihen vallan kauheasti ja se pitää kyllä saada säilytettyä tuollaisena. Väristä en kyllä ole ihan varma, sen sopivuus pitää katsoa sitten siinä vaiheessa, kun keittiöremppa alkaa olla valmis. Pitää varmaan alkaa leipoa leivinuunissa leipää ja nostaa ne katonrajaan kuivamaan, kun nuo orret tai miksi niitä ikinä nimitetäänkään ovat siellä jo valmiina - meissä jokaisessahan asuu pieni maatalon leipuriemäntä (tosin minulla se on hyvin hyvin piilevä ominaisuus).

Kattoa näkyy hiukan tässäkin. Vasemmalla, seinällä, näkyy melkein koko seinän mittainen penkki. Sekin on kiva yksityiskohta keittiössä. Penkistä tulee takuulla koirien lempipaikka; sen päältä näkee ikkunasta ulos ja sen alla voi löhöillä mukavasti.

Nitro sai kunnian olla ensimmäinen koirani Paratiisissa. Hän ei kyllä ollut niin innoissa ajatuksesta kuin minä, koska hän joutui nököttämään betoniverkosta ja nippusiteistä kyhätyssä tee-se-itse -koiratarhassa.
Nitro

2 kommenttia:

  1. Upea talo! Oikean helmen olet löytänyt, ihana keittiön katto ja leivinuuni.

    VastaaPoista
  2. Ihmettelmäsi vehje on todennäköisesti mankeli tai vastaava. Oli esillä ohi mennen antiikkia & antiikkia ohjelmassa vanhanaikaisessa pyykkituvassa.

    VastaaPoista