maanantai 30. marraskuuta 2009

Kodinhoitohuone alkaa hahmottua

Kodinhoitohuoneen lattia tehtiin kuin se olisi suihkutila. Tilassa tulee olemaan veden tuloputket taloon, vesimittari, kuumavesivaraaja sekä pyykinpesukone, joten mahdollisen "tulvan" sattuessa rakennukselle ei tapahdu mitään vahinkoa vaan vesi soljuu mukavasti lattiakaivosta pois. Kosteussuoja on nostettu pienen matkaa seinälle ja nurkat vahvistettu kunnolla.

Alla olevassa kuvassa on betonin päälle laitettu ensimmäinen kerros lattiadispensiota. Erinäisiä kerroksia erilaisia ainesosia laitetaan kosteaan tilaan aikamoinen määrä ja osaa kaksi kerrosta, joten työvaiheita piisaa. Lattiatasoite tulee tuohon dispension päälle, sen jälkeen pari kerrosta kosteussulkua, vedeneristysmassaa (ja -kangasta nurkkiin ja putkien kohtiin) ja vielä viimeiseksi laattalaasti, jonka päälle sitten laatat. Viimeistely vielä saumalaastilla.
Uusi seinä
Lattia valmiina odottamassa laatoitusmassaa ja laattoja. Vessan ja khh väliseen seinään jätettiin aukko, johon tulee kaksirivinen lasitiilitys lattiasta kattoon. Uusi seinä erottaa kodinhoitohuoneelle oman tilan muista pesutiloista.
Laatoitusta vailla
Kodinhoitohuoneen ja vessan välisen seinän koloon on laitettu lasitiilet. Ja tuli kyllä tosi upea. Kuva ei ihan tee oikeutta. Lattiakin on valmis laattoinen ja saumoineen. Taustalla näkyy uusi, kaunis peiliovi saliin. Seinästä puuttuu vielä pinnoite.
Valoa lasitiili-ikkunassa
Kodinhoitohuoneen remonttikaaos... Kaapit asennettuna mutta ovet vielä puuttuvat paikoiltaan. Ensimmäisenä vasemmalla korkea kaappi, jonka yläosan täyttää ilmastointikone ja siitä katon läpi ylös lähtevät ilmastointiputket. Alas jää vielä hyvin tilaa siivousvälineille. Työtason alle tulee teollisuusimurin paikalle pyykinpesukone ja ikkunan kohdalle pieni patteri. Altaan alla on parikaappi ja reunimmaisena kuumavesivaraaja hienossa valkoisessa teräsboksissaan. Altaan alle kaappiin tulee vesimittarisysteemi, näin se on helposti huollettavissa.
Vielä ovia vailla
Kodinhoitohuoneen työtaso on massiivi puuta ja siihen asennettiin kiva allas pieniä pesuhommia varten.

3 kommenttia:

  1. Lasitiilet, ja muutenkin koko sisustus näyttää kyllä hienolta.

    VastaaPoista
  2. Tosi hienolta näyttää! :) Oliko tässä talossa jo ennestään sähköt vai laitoitteko ne itse? Meilläkin on isän entinen kotitalo (http://i41.photobucket.com/albums/e295/pommittaja/vt.png), joka on rakennettu 1800-luvulla ja josta on muutettu 1960-luvulla, joskus tulevaisuudessa rempattavana ja kiinnostuneena lueskelin tätä blogia, että millasta se vanhan talon remontoiminen oikeastaan on. (:

    VastaaPoista
  3. On sähköt tulleet aiemminkin. Laitoimme kuitenkin uuden sähkökeskuksen ja kaikki johdot uusiksi. Johdotukset olivat niin vanhoja, ettei sellaisia uskalla enää käyttää.

    Hieno tuo sun remppakohteesi :)

    VastaaPoista